Missing at the Borders


webpagina met testimonials
organisatie: Missing at the Borders
missingattheborders.org

Duizenden mensen verdrinken jaarlijks in de Middellandse Zee. Desondanks blijf het Europese migratebeleid mensen de dood in sturen. In 2016 zijn bijna 5000 mensen verdronken op weg naar Europa. Kranten plaatsen artikelen over deze bootrampen met titels als ‘250 mensen verdronken nabij de Lybische kust’. De verhalen achter deze nummers komen echter nauwelijks naar buiten. De families van dode en vermiste migranten op weg naar Europa willen niet langer stil blijven maar hebben besloten zich te organiseren op zoek naar gerechtgheid. Samen met migranten en activisten organisates aan beide kanten van de Middellandse Zee is het project ‘Missing at the Borders’ opgezet.

Stories behind the missing of the Mediterranean Sea

2018 | 10 min
AR | EN gesproken
EN | IT ondertiteld


Een korte reportage over families die in Tunesië een kind of man zijn verloren in de Middellandse Zee. Ze vertellen, over het gemis alsook de onzekerheid. Het lichaam van hun familielid is nooit gevonden. In het Zuiden van Tunesië is Chemseddine Marzoug al meer dan 10 jaar bezig om aangespoelde lijken te bergen. Hij vraagt zich af of hun familieleden nog steeds op zoek zijn. Allen wijzen ze het Europese grensbeleid – de buitengrenzen van Europa – als oorzaak van deze ellende aan.

Ghassen Ben Brahim

2018 | 7 min
testimonial
AR gesproken
EN | FR | IT | DE ondertiteld (aanzetten op youtube)


“Why can foreigners come here with just an ID card and without paying?
While we have to apply for a visa and pay for it.
Are your children better than ours?”
Souad Ben Brahim, moeder van de vermiste Ghassen Ben Brahim

Missing at the borders is een website met namen en foto’s van vermiste personen en getuigenissen van hun familieleden. Het project is een initiatief van diverse organisaties en netwerken; Milano senza Frontiere, Palermo senza Frontiere, Como senza Frontiere, Carovane Migranti, Association des Travailleurs Maghrébins de France, Alarm Phone and Watch The Med. Voor het project ben ik in Tunesië geweest en heb een aantal getuigenissen van familieleden opgenomen.