In Nederland


2018 | 7 x 7 min | NL AR EN TI
regie: Pauline van Tuyll
camera: Huib Schoonhoven en Karen Kuiper
animaties: Dorien Roggekamp
opdrachtgever: Vluchtelingenwerk Midden Nederland

‘In Nederland’ is een serie informatiefilms voor mensen die nieuw zijn in Nederland. De films gaan over onderwijs, wonen, werken, gezondheidszorg, toeslagen en belastingen, financiën en sociale zekerheid. In de films wisselen harde informatie en animaties af met interviews en beelden over culturele aspecten en verwachtingen. De films zijn beschikbaar in vier talen, Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya, en staan op de site forrefugees.nl van Vluchtelingenwerk Nederland.

Wonen in Nederland

2018 | 6 min


In deze film wordt uitgelegd hoe je een huis huurt in Nederland, het inrichten van je huis en het regelen van gas, water en elektra. De nieuwkomers Ahmad, Soad en Hailab vertellen over hun ervaringen en geven advies. Naast de meer praktische zaken praten zij ook over het contact met je buren.

Werken in Nederland

2018 | 7 min


Deze film gaat over het kiezen van werk, hoe je een baan kunt vinden en solliciteren. De imker Mohammed verteld hoe hij in Nederland aan zijn baan is gekomen en Gatra legt het belang van een netwerk uit. We zien Solomon aan het werk bij een metaalfabriek, waar hij begon met een werkervaringsplaats en inmiddels een betaalde baan heeft. De film eindigt met advies en ervaringen rondom solliciteren.

Voor de films ‘Financiën in Nederland’, ‘Belastingen en Toeslagen in Nederland’, ‘Onderwijs in Nederland’, ‘Gezondheidszorg in Nederland’, ‘Sociale Zekerheid in Nederland’ of voor de talen Arabisch, Engels of Tigrinya ga naar de afspeellijst van Vluchtelingenwerk Nederland.