Over Fairbeeld

Fairbeeld Producties is het bedrijf van filmmaakster Pauline van Tuyll.
Ik maak allerlei soorten films; voorlichtingsfilms, reportages, documentaires, campagnefilms en korte internetclips. Daarbij vind ik het van belang om op een FAIRE manier mensen en onderwerpen te verbeelden. Ik kijk naar de positieve aspecten van mensen en ben nieuwsgierig naar wat ze te vertellen hebben en daag ze tegelijkertijd uit om hun boodschap scherp neer te zetten.

Niet alleen de manier waarop ik mensen in beeld breng maar ook mijn manier van werken is FAIR. Tijdens de opnames benader ik zowel de hoofdpersonen als de mensen waar ik mee werk op een gelijkwaardige manier. Mensen voelen zich daardoor op hun gemak en de opdrachtgever krijgt een gedegen product.

Tot slot ligt mijn passie vooral bij onderwerpen met een FAIRE boodschap.

Over Pauline van Tuyll
Sinds 2003 ben ik werkzaam als filmmaakster. Ik heb allerlei soorten films gemaakt van een voorlichtingsfilm over studenten met een functiebeperking voor de Rijksuniversiteit Groningen tot een campagnefilm over soja voor Milieudefensie. Mijn studie psychologie komt bij het maken van films goed van pas zowel tijdens het doen van het onderzoek als tijdens de interviews.

Opdrachtgevers
Centraal Bureau Fondsenwerving – Gemeente Ede – Gemeente Utrecht – Gemeente Wageningen – Ieder1 – Ileia – Jantje Beton – Milieudefensie – Mugmedia – NTR – Provincie Gelderland – Omroep Gelderland – Stichting Landschapsbeheer Gelderland – Stichting de Maakfabriek – Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen – Stichting Zora – Van Hall Larenstein University of Applied Sciences – Vluchtelingenwerk Nederland – Voedsel Anders – Wageningen University and Research Centre – Woningbouwvereniging Gelderland – Woningcorporatie Talis