Campagnefilms

STADSGESPREK INTEGRATIE UTRECHT
juni 2016

170 inwoners, voormalig vluchtelingen en professionals gingen op 1 juni met elkaar in gesprek over integratie van nieuwkomers in de stad Utrecht. De avond begon met dit filmpje waarin de raadsleden Anne-Marijke Podt en Maarten van Ooijen vertellen waarom dit stadsgesprek belangrijk is en Amer Alomari en Abood Akef hun visie op integratie weergeven.
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

MEET THE AGRICULTURES NETWORK


Het AgriCultures Network bevordert en deelt kennis over kleinschalige landbouw en agro-ecologie. In dit filmpje leggen een aantal leden van verschillende werelddelen uit waarom kleinschalige landbouw belangrijk is en het wereldvoedsel probleem kan helpen oplossen.
Camera: Karen Kuiper; Geluid, interview en montage: Pauline van Tuyll
Landbouw beelden: Schoonhoven Producties

VERDIENEN AAN WAPENHANDEL

EADS is Europaas grootste wapenfabrikant. Het hoofdkantoor is gezeteld in Nederland. Elk jaar bij de aandeelhoudersvergadering presenteert het bedrijf haar cijfers en plannen, een goed moment om te protesteren. Dit filmpje geeft heel kort weer wat EADS doet en roept op 31 mei naar de aandeelhoudersvergadering te komen.
Opdrachtgever: Campagne tegen Wapenhandel

BESTEMMING ONBEKEND

In Vught komen uitgeprocedeerde asielzoekers aan het woord die onuitzetbaar zijn. Eerder hebben zij 10 dagen in tenten gebivakkeerd bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daar zijn ze opgepakt en na een aantal dagen cel naar Vught gebracht. Een nieuwe groep Somaliërs heeft daarna ook tenten in Ter Apel opgezet. De overheid heeft geen oplossing voor deze mensen.
Camera en montage: Schoonhoven Producties; 2de camera: Pauline van Tuyll

JANTJE BETON SPEELAWARD

Jantje Beton organiseert een ontwerpwedstrijd voor inrichters van de openbare ruimte: architecten, stedenbouwers, landschapsontwerpers en planologen. Met de wedstrijd wil Jantje Beton het denken over de plek van spelende kinderen in de openbare ruimte prikkelen. Hoe geef je dit vorm zonder te vervallen in de stereotype omheinde speelplaats met dito speeltoestellen? Lees meer op de site www.speelaward.nl
i.s.m Tessa Steenbergen

KINDEREN CLAIMEN DE STRAAT TERUG


maart 2012
Op het Binnenwegplein in Rotterdam maakt kunstenaar Ruben Poncia een 3D tekening. Kinderen vullen de tekening aan en krijten hun eigen buitenspeelwensen.
Met deze straatactie start Jantje Beton haar jaarlijkse collecte.

MILIEUDEFENSIE VOERT ACTIE TEGEN BEZUINIGINGEN OV


20 november 2011
Actievoerders van Milieudefensie, verkleed als premier Rutte en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, hebben op zondag 20 november rond 12.00 uur een stadsbus in tweeën gezaagd op het plein voor het Centraal Station in Amsterdam. Deze bus miste daarna 40 procent van zijn oorspronkelijke lengte. Precies het percentage dat het Kabinet wil bezuinigen op het openbaar vervoer. Samen met medewerkers van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB), vakbonden en het platform Red het OV voert Milieudefensie actie tegen de bezuinigingsplannen.

GREENPEACE BLOKKADE VAN EEN KERNAFVAL TRANSPORT

Een trein met hoogradioactief kernafval uit kerncentrale Borssele reed op 7 en 8 juni naar Frankrijk. Daar wordt het kernafval verwerkt. Het spoort niet dat Nederland door blijft gaan met kernenergie en gevaarlijke kerntransporten. Kernenergie is overbodig, want er zijn voldoende schone alternatieven. Daarom blokkeerde Greenpeace het transport.
1.10 min., voor Greenpeace, geproduceerd i.s.m. Jasper Korff Producties e.a.

HEEL GEWOON


ism de Waterlanders

NIGERIA BRANDT


Een fakkeltocht van Milieudefensie om aandacht te vestigen op het affakkelen van gas door Shell in Nigeria.