Missing at the Borders

Duizenden mensen verdrinken jaarlijks in de Middellandse Zee. Desondanks blijft het Europese migratiebeleid mensen de dood in sturen. In 2016 zijn bijna 5000 mensen verdronken op weg naar Europa. Kranten plaatsen artikelen over deze bootrampen met titels als ‘250 mensen verdronken nabij de Lybische kust’. De verhalen achter deze nummers komen echter nauwelijks naar buiten. De families van dode en vermiste migranten op weg naar Europa willen niet langer stil blijven maar hebben besloten zich te organiseren op zoek naar gerechtigheid. Samen met migranten en activisten organisaties aan beide kanten van de Middellandse Zee is het project ‘Missing at the Borders’ opgezet.

Missing at the Borders is een website met namen en foto’s van vermiste personen en getuigenissen van hun familieleden. Op deze manier proberen we de mensen een gezicht en hun familieleden een stem te geven. Voor het project ben ik in Tunesie geweest en heb een aantal getuigenissen van familieleden opgenomen, te vinden op de website www.missingattheborders.org