Ik Vraag Me Af

IK VRAAG ME AF – Buren in Ede is een film waarin bewoners van flatgebouwen in de wijk Hoogbouw Zuid in Ede elkaar vragen stellen en beantwoorden. Ze praten met elkaar over wonen, verbinding, cultuur en dromen. Dit is de korte versie van de film. Er is ook een lange versie van 25 minuten beschikbaar voor vertoning op locatie.

2017, 6 minuten
Een film van Pauline van Tuyll en Dorien Roggekamp
in opdracht van Gemeente Ede

Het project ‘IK VRAAG ME AF’
Het project ´IK VRAAG ME AF´ is een groeiende verzameling vragen en antwoorden tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Het doel is om nieuwsgierigheid en interesse voor elkaar te wekken, met elkaar in gesprek te gaan en begrip voor elkaar te creëren. Maar ook om verhalen via film aan een groot publiek te vertellen. Mensen van verschillende culturen gaan niet direct met elkaar in gesprek, maar via de camera. Dit zorgt ervoor dat ze open en eerlijk vragen durven te stellen en te beantwoorden. Overigens is er niet altijd een duidelijke lijn tussen ‘de migrant’ en ‘de Nederlander’, er zijn vluchtelingen die net gearriveerd in Nederland en migranten die al 30 jaar in Nederland wonen en inmiddels ook Nederlander zijn.

‘IK VRAAG ME AF – Wageningse jongeren’, vragen en antwoorden over het leven vanuit verschillende culturen.

In deze film stellen scholieren en jonge vluchtelingen uit Wageningen elkaar vragen via de camera. De vragen zijn uiteenlopend. Ze zijn over eenvoudige onderwerpen als hobby’s, gamen, cultuur en school. Maar er zijn diepgaande vragen over emoties, angsten, vluchten en dromen.  Er is een korte versie van 5 minuten en een lange versie van 25 minuten beschikbaar.